25 marca 2019

8 OSZAŁAMIAJĄCYCH KORZYŚCI Z TERAPII ŚWIATŁEM CZERWONYM DLA ZDROWIA (JOE COHEN)

Terapia światłem czerwonym może pomóc w leczeniu bólu, procesów zapalnych, ran, zapalenia stawów i udaru. Może być również używany do poprawy sprawności psychicznej i fizycznej. Terapia światłem czerwonym może być przydatna w leczeniu wielu różnych problemów zdrowotnych, ponieważ nie ma skutków ubocznych. Czytaj dalej, aby poznać wszystkie pozytywne efekty. WPROWADZAJĄCY Czerwone światło podczas terapii oświetla skórę czerwonym […]

Read more
25 marca 2019

PRZEWODNIK PO ZAKUPIE FOTOBIOMODULATORA CZERWONEGO ŚWIATŁA (THADDEUS)

UWAGA, ABY KUPIĆ URZĄDZENIE Z CZERWONEGO ŚWIATŁA … Dr Michael Hamblin (Uniwersytet Harvarda): „W ciągu kilku lat każde gospodarstwo domowe będzie miało co najmniej jedno urządzenie do terapii światłem”. Czy jesteś gotowy na zakup urządzenia z czerwonym światłem? Potem trzymaj się trochę więcej! Jeśli chcesz skorzystać z dobroczynnego wpływu czerwonego światła, możesz znać naukowe podstawy tej […]

Read more
25 marca 2019

BADANIA KLINICZNE SUGERUJĄ, ŻE ŚWIATŁO CZERWONE I PODCZERWONE UWALNIA TLENEK AZOTU Z HEMOGLOBINY

Dlaczego to takie ważne?     1. Tlenek azotu poprawia krążenie leczonego obszaru. Tlenek azotu zwiększa krążenie krwi do uszkodzonej lub uszkodzonej tkanki. Rozszerza naczynia krwionośne w obszarze terapii światłem i zwiększa tworzenie nowych naczyń włosowatych. Te nowe naczynia krwionośne powodują ich uszkodzone odpowiedniki. Nowe naczynia włosowate przyspieszają proces gojenia, dostarczając więcej tlenu i składników odżywczych do leczenia i […]

Read more
11 stycznia 2019

Czym jest fotobiomodulacja?

Sekcja I Fotobiologia Fotobiologia to badanie wpływu promieniowania niejonizującego na systemy biologiczne. Efekt biologiczny zmienia się w zależności od długości fali promieniowania. Promieniowanie jest pochłaniane przez cząsteczki znajdujące się w skórze, takie jak DNA, białko lub niektóre leki. Cząsteczki są chemicznie przekształcane w produkty, które inicjują reakcje biochemiczne w komórkach. Reakcja biologiczna na światło nie jest niczym nowym, […]

Read more
15 grudnia 2018

Trening KAATSU – Moderacja Przepływu Krwi – BFM

Trening KAATSU jest bezpiecznie stosowany przez setki tysięcy ludzi każdego dnia. Chroniony 47 patentami, wynaleziony w 1966 w Japonii, KAATSU wykorzystuje sprawdzone naukowo protokoły oraz sprzęt, by zidentyfikować bezpieczny poziom ucisku, który przyniesie najbardziej wymierne korzyści.  Więcej na: www.KAATSU-Polska.pl KAATSU korzysta z kontrolowanego przepływu krwi w ramionach i nogach celem zwiększenia korzyści płynących z treningu, […]

Read more
15 grudnia 2018

Istota i wielokierunkowość terapii doktora Nikolaya Lyapko

Już w starożytności zauważono, że na ciele chorej osoby, można zlokalizować miejsca, które bolą przy ich uciskaniu, a odpowiednie oddziaływanie na nie, prowadzi do ustępowania choroby. Nazwano je „punktami życiowymi” lub inaczej punktami aktywnymi biologicznie (PAB). Są to niewielkie odcinki skóry i tkanki podskórnej, w którym znajduje się kompleks powiązanych wzajemnie mikrostruktur (naczyń, nerwów, komórek […]

Read more
6 grudnia 2018

NATTO? CZYLI CO?

Nasze Natto to produkt otrzymywany z niemodyfikowanej genetycznie soi z plantacji ekologicznej, poddany  naturalnemu procesowi fermentacji za pomocą bakterii Bacillus Subtilis Natto. W Japonii zajmuje on pierwsze miejsce wśród innych produktów  poddawanych procesowi  fermentacji. Można   go   także znaleźć  na  liście najzdrowszych  produktów świata.  Ze  względu  na  swoje  właściwości zdrowotne  produkt  cieszy  się  ogromnym zainteresowaniem nie […]

Read more
6 grudnia 2018

NATTO – FERMENTOWANA SOJA

NATTO – FERMENTOWANA SOJA, NATURALNY PRODUKT SPOŻYWCZY Jest to produkt otrzymywany z soi niemodyfikowanej genetycznie pochodzącej z plantacji ekologicznej, poddawanej wielogodzinnemu gotowaniu i naturalnemu procesowi fermentacji za pomocą bakterii Bacillus Subtilis Natto. Ten znany japoński produkt, wspomaga krążenie, utrzymuje prawidłowe ciśnienie krwi i wspiera ogólne zdrowie organizmu. A wszystko to dzięki między innymi witaminie K2mk7, izoflawonom […]

Read more
6 grudnia 2018

NATTO i Witamina K2 MK7

PARĘ INFORMACJI O WITAMINIE K2 Jest menachinonem, to nazwa dla rodziny związków pokrewnych, które dzielimy na menachinony o krótkich łańcuchach (najważniejszy podtyp to MK-4 ) i menachinony długołańcuchowe (z których najważniejsze są MK-7, MK-8 i MK-9). Wszystkie witaminy K są podobne w strukturze: mają wspólny pierścień “chinonu”, ale różnią się pod względem długości i stopniem nasycenia ogona […]

Read more
4 grudnia 2018

Krzem

Krzem – liczba atomowa 14. Si – silicium . Nazwa pochodzi od łacińskiego słowa silex, co oznacza krzemień. Krzem  jako pierwiastek został rozpoznany w 1787 roku przez Antoine Lavoisiera, francuskiego chemika i fizyka. Z kolei w 1800 r. Humphry Davy- brytyjski uczony błędnie uznał, że krzem jest związkiem chemicznym i opinia ta przetrwała aż do 1824 […]

Read more
4 grudnia 2018

Substancje ważne dla życia

Składniki odżywcze to substancje chemiczne dostarczane wraz z pokarmem do organizmu. Są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Składniki odżywcze spełniają w organizmie trzy podstawowe role : – budulcową ( białko, składniki mineralne) – tworzenie, odbudowa lub utrzymanie tkanek, – energetyczną ( węglowodany, tłuszcze ) – paliwo do  dostarczania energii, – regulującą ( witaminy, składniki mineralne) […]

Read more
15 marca 2018 Psychologia Sportu – Pewność Siebie – Klucz Do Sukcesu

Psychologia Sportu – Pewność Siebie – Klucz Do Sukcesu

„Przygotowanie fizyczne jest bardzo ważne, ale to psychika najczęściej zawodzi, dlatego zanim gdzieś wyruszę, muszę być w stu procentach przekonana o tym, że projekt się uda” – przyznała Kinga Baranowska, która jako pierwsza Polka zdobyła siódmy co do wielkości ośmiotysięcznik Dhaulagiri (8167 m). Jak zatem zdefiniować, czym jest pewność siebie? Kompaktowa definicja mówi tak: jest […]

Read more